חילוץ שלושה חולי קורונה והעברתם לישראל מאיסלנד עלה חצי מיליון שקל

air ambulance

החברה הישראלית הראל הוציאה חצי מיליון שקל על מנת לחלץ שלושה ישראלים אשר חלו בקורונה באיסלנד, אחד מהם היה במצב אנוש. החברה מספרת כי זאת הפעם השלישית ששלחו מטוס חילוץ לחו"ל על מנת להחזיר חולי קורונה לארץ. בנוסף לכך, בפעמים קודמות היה מדובר בחילוץ של חולה אחד בלבד מאיטליה ומספרד העלות הייתה בין 200-250 אלף שקל לחולה. גם חברות אחרות כמו מגדל ופספורטכארד חילצו בשנה האחרונה חולים בקורונה והביאו אותם לישראל לטובת טיפול.

העלויות העיקריות הקשורות לאמבולנס האווירי משתנות בהתאם למדינה, משך השהות על הקרקע ומשך הטיסה לישראל. יתרה מזאת, חשוב לומר כי אמבולנס אווירי לא נשלח לכל מדינה שיש בה חולי קורונה אשר זקוקים לטיפול, אלא רק למדינות שבהן יש סיכוי כי הטיפול יהיה פחות איכותי מהטיפול שיקבלו בישראל. לכן, השאלה החשובה היא, האם כדאי לשלוח חילוץ למדינה? וההחלטה על תשובה לשאלה זו היא של גורמים רפואיים, גם מישראל וגם מהמדינות שמהן החולים מחולצים.

לטובת חילוץ זה, שכרה הראל מחברת ישראייר מטוס איירבוס 320. מטוס זה יצא אתמול מישראל ועליו צוות רפואי מיוחד ומקצועי הכולל פרמדיק ושלושה רופאים בנוסף לציוד רפואי מציל חיים הכולל דפיברילטורים ומכשירי הנשמה, כל זאת על מנת לספק טיפול רפואי צמוד לכל אורך הטיסה. מבין החולים שחולצו, אחד מהם נמצא במצב אנוש, אחד במצב קשה ואחד נמצא במצב קל עד בינוני. שאר האנשים שנדבקו בקורונה ולא סובלים מאף תסמין, ישארו בבידוד באיסלנד בהתאם לנהלי הבריאות שם עד להחלמתם המלאה. החולים, אשר נחתו הלילה, הובהלו הישר לבתי חולים באזור המרכז בהתאם להנחיות משרד הבריאות ולהמשך טיפול רפואי.

חברות נוספות נענות לחילוץ

כפי שציינו, הראל אינה חברת הביטוח היחידה אשר שלחה חילוץ לחולים בקורונה. פספורטכארד, הידועה כחברת ביטוח נסיעות מבין הגדולות בארץ, הטיסה רק בשנה האחרונה 16 חולים מבוטחים בשמונה מקרי חילוץ שונים בעלות של 2.5 מיליון שקלים. כלל המקרים קשורים לחולי קורונה. הטיסה היקרה ביותר של חברה זו הייתי חילוץ של ארבעה חולים מגאנה בעלות של מעל 450 אלף שקל. בנוסף לכך, פספורטכארד הטיסה השנה ארבעה חולים במצב קשה מניגריה, זו הייתה הטיסה הראשונה בה מטוס של חברת תעופה ישראלית ביצע נחיתה בלאגוס.

גם חברת הביטוח מגדל חילצה השנה הזאת חולה קורונה מבוטח מטנזניה בעלות של 250 אלף שקלים. חשוב לציין כי ברבעון השני והשלישי של שנה שעברה משרד התחבורה יצר קשר עם חברות התעופה ארקיע, אל-על וישראייר על מנת לבצע טיסות חילוץ של ישראלי מחו"ל עקב התפרצות הקורונה. לפי משרד התחבורה, טיסות חילוץ אלה לא נשלחות אך ורק לחולי קורונה, אלא גם לישראלים שלא הצליחו לחזור בשל סגירת השמיים עקב נגיף הקורונה בעולם. סך הכל, משרד התחבורה שילם סכום של חמישה מיליון שקלים.

 

תוכן עניינים

תפריט נגישות